maandag 20 februari 2012

De ideale club voor Robin van Persie

Het gaat al een tijd bergafwaarts met Arsenal. Sinds het winnen van de FA Cup in 2005 won het geen enkele prijs meer. Tot overmaat van ramp verloren de Londenaren in de zomer van 2011 Cesc Fabregas en Samir Nasri aan kapitaalkrachtiger ploegen. Het is het lot van een club dat op financieel gebied geen risico wil lopen. Op het allerlaatste moment trok Wenger toch een aantal nieuwe spelers aan. Het bleken echter geen versterkingen, want Arsenal speelt dit seizoen werkelijk dramatisch en is topclub af. Robin van Persie werd gedurende het seizoen met zijn fantastische spel de op twee na belangrijkste man in de club. De belangrijkste is de fysio die Van Persie fit houdt en de andere is de dokter die de fysio van Van Persie fit houdt.




Robin van Persie voelt zich overduidelijk prettig bij zijn huidige rol. Hij wil onvoorwaardelijke steun vanuit de club en vanuit de spelersgroep. Een trainer die hem ook laat staan bij een offday, spelers die zijn klasse op de juiste waarde schatten. Wat dat betreft zit hij bij Arsenal op de juiste plaats, maar Van Persie is aan het veranderen. Als zoon van een kunstenaar vond hij jarenlang de schoonheid van het spel belangrijker dan het scoren van doelpunten. Een liefhebber zal hij ook absoluut blijven, dat blijkt wel uit beelden van de ontmoeting met Maradona, of een reportage van Henk Spaan waarin hij belangrijke momenten uit zijn carriere besprak. Toch zie ik in zijn ogen een kentering. Van Persie is hongeriger geworden, wil iets tastbaars winnen waarop hij na zijn carriere met grote trots kan terugkijken. Deze zomer wordt de geboren Rotterdammer 29 jaar en na acht jaar is de tijd gekomen om naar een club te vertrekken waar hij tastbare prijzen kan winnen. Een overgang binnen Engeland zie ik gezien zijn loyaliteit aan Arsenal en Wenger niet gebeuren. Er is voor mij één club waar hij ideaal zou passen.



Robin van Persie kent nu weliswaar een uitstekende periode, maar is ook erg  gevoelig gebleken voor blessure’s. Zo speelde hij in 2007/2008 en 2009/2010 respectievelijk 23 en 20 wedstrijden over een heel seizoen(inclusief bekerverplichtingen). Van Persie zou dus het best passen bij een professionele club die hem tijdens een mindere periode niet direct afschrijft, een club die op medisch gebied erg hoog staat aangeschreven en bovenal serieus meestrijdt om de bovenste positie. Clubs als Real Madrid,Barcelona en Internazionale vallen dan bij deze criteria direct af. AC Milan niet. Deze club heeft een alom gerespecteerd medisch lab waardoor Van Persie nog jarenlang zijn jacht op prijzen kan gaan vervolgen. Deze club heeft al de bewondering voor Van Persie uitgesproken. De Rossoneri heeft een spelersgroep die zichzelf kan wegcijferen voor een artistieke speler als Zlatan Ibrahimovic. Hoewel Robinho de afgelopen weken belangrijk was met doelpunten en assists staat hij op de nominatie om te vertrekken. Lange tijd leek Carlos Tevez de nieuwe partner van Ibrahimovic te worden, maar het kan haast geen toeval zijn dat de afgelopen week zowel Ibrahimovic als Galliani zich hardop afvroegen of Van Persie er niet goed aan zou doen te veranderen van werkgever.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten